Magister Microsoft 365
Magister Microsoft 365
Vught – 80 jaar bevrijd

Vught – 80 jaar bevrijd

11 oktober 2024

Vught – 80 jaar bevrijd

Hoe is het om te leven in vrijheid? Wat betekent dat? En wat betekent het voor een mens als vrijheid niet vanzelfsprekend is of zelfs ontbreekt? Deze maand is het 80 jaar geleden dat Vught, Helvoirt en Cromvoirt door de Schotse en Engelse geallieerden werden bevrijd van de Duitse bezetters. Daarmee kwam een eind aan een donkere periode uit onze geschiedenis.

Om deze grote en levensveranderende gebeurtenis te herdenken hebben verschillende vaksecties van het Maurick College de handen ineengeslagen door met leerlingen te werken aan verschillende vakoverstijgende projecten. Het Maurick College heeft hierbij samengewerkt met Nationaal Monument Kamp Vught, de Lambertuskerk, de Petruskerk en het Vughts Museum.

In het Nationaal Monument Kamp Vught is vanaf zaterdag 12 oktober tot en met zondag 3 november een expositie van een tiental kunst- en fotografiewerken van bovenbouwleerlingen te zien. Bij het Kindermonument wordt een tentoonstelling van keramiek gehouden. Deze voorwerpen zijn gemaakt door leerlingen uit de tweede klas.

In de Lambertuskerk wordt vanaf zaterdag 19 oktober tot en met zondag 3 november een expositie gehouden van vijfentwintig fotografiewerken. Deze werken vormen ook het decor van de theatervoorstelling die het Lambertuspodium organiseert.

In DePetrus wordt vanaf vrijdag 18 oktober tot en met woensdag 30 oktober een verzameling van allerlei werken getoond, gemaakt door leerlingen uit klas 3 t/m 6. Hiermee vormt DePetrus, in het centrum van Vught, een verbindende factor tussen alle betrokken vakken van het Maurick College.

Leerlingen van de bovenbouw havo en vwo zijn met de foto-opdracht ‘Vrijheid’ aan de slag gegaan. De resultaten van dit project worden van maandag 14 oktober tot en met zondag 27 oktober tentoongesteld in vele etalages van diverse ondernemers in het centrum van Vught. Bij deze ondernemers vindt u flyers met de etalageroute en meer informatie.

Uiteindelijk komen alle kunstwerken weer terug naar het Maurick College, waar een totaalexpositie zal zijn in het Forum van maandag 25 november tot en met vrijdag 29 november. Ook hier bent u van harte welkom.

Laat u verwonderen, nadenken en geef uw gedachten door, want vrijheid gééf je immers door.

MC-LOGO-80J-BEVRIJD-DEF.jpg

Terug